Blog

Invasió Rússia – Ucraïna: conseqüències energètiques i econòmiques

07/03/2022

Comparteix

D’acord amb la informació emesa per varis medis de comunicació, l’electricitat ja s’ha disparat més d’un 30% degut a la guerra entre Rússia i Ucraïna. Això, sumat a les fortes pujades de preu que ja vàrem patir durant el passat 2021, fan que sigui urgent redefinir l’estratègia energètica, tant a nivell nacional, com empresarial. S’ha arribat a pagar més de 440 euros/MWh, i això està provocant una notable caiguda de la competitivitat del país.

Tal com ja s’ha anunciat per varies institucions públiques, i en consonància amb el nostre punt de vista, part d’aquesta estratègia passa per què els consumidors es converteixin en productors d’energia a través de la tecnologia fotovoltaica.

D’aquesta manera, els consumidors no només tindran un important estalvi en la seva factura, sinó que també augmentaran l’oferta i reduiran la demanda d’energia. En conseqüència, contribuiran a la baixada de preu de l’energia a nivell nacional.

Conscients d’aquesta necessitat, les relacions publico-privades cada cop són més estretes. Ja són varies les ajudes que ja han sortit per promoure les instal·lacions fotovoltaiques, i es preveu que aquestes vagin en augment durant els propers mesos.

Amb tot, veiem que la necessitat d’instal·lar panells és cada cop més evident, i que ara és el moment de prendre la decisió de fer-ho, no només degut a l’alt preu de l’energia, sinó també a les ajudes públiques disponibles i a la necessitat estructural d’augmentar l’oferta energètica.

Últims

articles

23/11/2022

Fotovol hem estat beneficiaris de les ajudes a la contractació de persones de més de...