Blog

Invasió Rússia – Ucraïna: conseqüències energètiques i econòmiques

07/03/2022

Diverses institucions públiques, ja van anunciar l'estratègia en què els consumidors es converteixin en productors d'energia.

Comparteix

D’acord amb la informació emesa per varis medis de comunicació, l’electricitat ja s’ha disparat més d’un 30% degut a la guerra entre Rússia i Ucraïna. D’acord amb aquesta situació, fa que sigui urgent redefinir l’estratègia referent a l’energia, tant a nivell nacional, com empresarial. A més, cal sumar a les fortes pujades de preu que ja vàrem patir durant el passat 2021.

S’ha arribat a pagar més de 440 euros/MWh, i això està provocant una notable caiguda de la competitivitat del país.

Tal com ja s’ha anunciat per varies institucions públiques, part d’aquesta estratègia passa perquè els consumidors es converteixin en productors d’energia a través de la tecnologia fotovoltaica.

D’aquesta manera, els consumidors no només tindran un important estalvi en la seva factura, sinó que també augmentaran l’oferta i reduiran la demanda d’energia. En conseqüència, contribuiran a la baixada de preu de l’energia a nivell nacional.

Conscients d’aquesta necessitat, les relacions publico-privades cada cop són més estretes. Ja són varies les ajudes que han sortit per promoure les instal·lacions fotovoltaiques, i es preveu que aquestes vagin en augment durant els propers mesos.

Amb tot, veiem que la necessitat d’instal·lar panells és cada cop més evident, i que ara és el moment de prendre la decisió de fer-ho. Aquest fet no és només degut a l’alt preu de l’energia, sinó també a les ajudes públiques disponibles i la necessitat estructural d’augmentar l’oferta energètica.

Últims

articles