Blog

Fotovol amb Oceancats: reptes per una millora del medi ambient

03/08/2022

Comparteix

La setmana passada ens vam desplaçar al Port Marina de Palamós per fer-li un repàs a la instal·lació fotovoltaica amb bateria de l’embarcació de rem de l’equip OCEANCATS (https://oceancats.org/). 

Aquest equip ha nascut per superar el repte de la TWAC 22, consistent en una carrera de rem oceànic que va de les Illes Canàries (La Gomera), fins al Carib (Antigua i Barbuda). Això vol dir que remaran més de 3.000 milles nàutiques (+ 4.800 km) de dia i de nit, durant més de 30 dies. Una bogeria. 

La seva missió per aquest projecte és cuidar dels mars i oceans (https://oceancats.org/reason/).  Una de les formes de fer-ho, consisteix en l’extracció d’aigua per obtenir diferents mostres de cada zona, i posteriorment analitzar-ne els microplàstics de cadascuna, calculant així el nivell de contaminació de les aigües.

A més, també han iniciat el projecte “OceanSchools”, a través del qual l’equip d’OCEANCATS es dedica a anar a diferents escoles i institucions per conscienciar, sobretot als joves, sobre l’estat dels mars i oceans, i dels problemes que suposa l’existència de microplàstics, els quals el dia d’avui, també es poden trobar a la sang tant dels peixos com de les persones, fet molt preocupant per la salut pública.

Pensem que aquesta tasca de conscienciació és essencial pel futur del planeta, i és per això que els hem volgut donar el nostre suport a l’àmbit tècnic i econòmic, ja que n’estem immensament agraïts.

Últims

articles